Kérdések és válaszok

Műfenyők, minifenyők, óriásfenyők, girlandok, karácsonyi illatpálcák, fényfüzérek, okos fényfüzérek, fényhálók, fényfüggönyök, asztali és ablakdekorációk, kerti fénysorok, tematikus projektorok, toldható kültéri világítási rendszerek.

INFÓ A MŰFENYŐKRŐL:

Szerkezetét tekintve kétféle műfenyő létezik a Dekortrend kínálatában: pántos és beakasztós.

1. Pántos: 2-3 részből áll a törzse, az ágak pedig esernyőszerűen nyílnak a törzsről. Nézd meg a videót a pántos ágú műfenyő állításáról itt.

2. Beakasztós: 2-3 részből áll a törzse, az ágakat pedig egyesével, színkód alapján kell a törzsre illeszteni. Nézd meg a videót a beakasztós ágú műfenyő állításáról itt.

Összhatásában, ha minden ág és ágacska szépen ki van hajtogatva, akkor nincs különbség köztük. Felállítási időben a pántos egy picivel gyorsabb, viszont az apró belső ágacskákhoz nehezebb hozzáférni, hogy kihajtsuk azokat.

 1. 2D: Ezek a levelek kis PVC lapokból állnak. Olcsóbbak, kevésbé élethűek közelről, viszont dúsak. 
 2. 3D: Fröccsöntött PE levelek, amik nagyon élethűnek hatnak, ezért drágábbak is. 
 3. TŰ: A tűlevelűek levelei hosszú szálakból állnak, amik szintén elég élethűek. A levelek vége csiszolt, amitől nem szúrnak.
 4. KEVERT: A kevert levelű műfenyők a fentiekből többféle levéltípust kaptak (vagy akár mindet), amitől egyszerre képesek dúsak lenni és élethűek. Általában a törzs közelébe 2D-s leveleket tesznek, hogy dús hatása legyen a fának, kívülre pedig 3D-s leveleket, amik valósághűbbek, így az összkép csodaszép tud lenni.

A műfenyők megadott magassága talppal együtt, és kihajtott csúccsal értendő.

Szélességük általában 90-120 cm (150-240 cm magas méret esetében), de ez is nagyban függ attól mennyire vannak az ágai kihajtogatva.

A műfenyők egyik jó tulajdonsága, hogy nagyon rugalmasak. Az ágak hajtogatásával is csalhatunk a méretével, sőt a beakasztós ágú fenyőknél megtehetjük, hogy bizonyos ágakat kihagyunk, és ezzel helyet nyerünk a szobában.

A szállítási idő normál esetben 2-3 munkanap.

Főszezonban ez megnőhet 4-5 munkanapra is, a megnövekedett rendelésszám miatt.

Érdemes a műfenyőt november végéig beszerezni, hogy biztosan megérkezzen karácsonyig.

 1. Felépítésükben: vannak pántos ágú és beakasztós ágú fenyők. A pántos esernyőszerűen nyitható, és csak a törzs darabjait kell egymásba helyezni. A beakasztósnál ezzel szemben minden ágat egyesével kell a törzsbe illeszteni. Végeredményben nincs különbség köztük.
 2. Levél típusban: vannak 2D-s levelűek: kis PVC lapokból állnak a levelei. Ezek olcsóbbak, kevésbé élethűek közelről, viszont dúsak. A 3D levelűek fröccsöntött, valódinak ható levelekkel rendelkeznek. Élethűbbek és drágábbak. A tűlevelűek levelei hosszú szálakból állnak, amik szintén elég élethűek. A kevert levelű műfenyők többféle levéltípust kaptak, amitől egyszerre képesek dúsak lenni és élethűek.
 3. Méretben: a minifenyők 45 cm-től kezdődnek, a klasszikus karácsonyfák 150-240 cm méretűek, az óriásfenyők a 3 m feletti fenyők. A legnagyobb a 12 méteres óriásműfenyő, amit pl. a Vörösmarthy téren is látni karácsonykor.
 4. Formában: egyes fenyők terebélyesebbek, mások karcsúbbak. Van, amelyiknek a körvonala szabálytalan, amitől élethűbb lesz, más fenyők szabályosabbak, így inkább idelisabb, mesebelibb lesz feldíszítve.
 5. Díszítőelemekben: A legtöbb műfenyő zöld és csak levelei vannak, de akadnak olyan fák, amiken toboz, fagyöngy, magyal vagy hópermet is van, amitől különlegesebbek lesznek. A dizájn fenyők levelei pedig színesek: pink, fehér, fekete, arany – kinek mi passzol a személyiségéhez, lakásához, üzlethelyiségéhez.

Ha a Dekortrend üzletben nem veszik fel a telefont, annak az az oka, hogy vásárlók vannak a boltban, a kollégák pedig elsősorban az üzletben tartózkodó vevőket szolgálják ki. Türelemmel próbálkozz újra vagy tedd fel a kérdésed e-mailben az info@dekortrend.hu címen.

Az online vásárolt termékek 14 napon belül visszaküldhetőek, ez esetben a Dekortrend visszautalja a vételárat. Cserére nincs lehetőség ebben az esetben.

Fontos, hogy a termék új, sértetlen, értékesítésre alkalmas állapotban érkezzen vissza hozzánk. Értékcsökkenés esetén csak a vételár egy részét tudjuk visszautalni. Műfenyő esetében a felállítás, majd visszacsomagolás elfogadható kipróbálásnak. A több napi használat és a feldíszítés azonban már értékcsökkenéssel jár.

A fényekre 10.000 Ft alatt 2 év szavatosságot vállalunk, melynek első 6 hónapjában garanciálisan cseréljük, illetve javítjuk a termékeket. 10.000 Ft feletti érték esetén 1 év garanciát és további 1 év szavatosságot vállalunk rájuk.

A műfenyőkre és girlandokra összeghatártól függetlenül 2 év szavatosságot vállalunk, melynek első 6 hónapjában garanciálisan cseréljük, illetve javítjuk a termékeket. A műfenyők a hatályos jogszabályok szerint nem tartoznak a tartós fogyasztási cikkek körébe.

INFÓ A KARÁCSONYI FÉNYEKRŐL:

A szállítási idő normál esetben 2-3 munkanap.

Főszezonban ez megnőhet 4-5 munkanapra is, a megnövekedett rendelésszám miatt.

Érdemes a műfenyőt november végéig beszerezni, hogy biztosan megérkezzen karácsonyig.

Az online vásárolt termékek 14 napon belül visszaküldhetőek, ez esetben a Dekortrend visszautalja a vételárat. Cserére nincs lehetőség ebben az esetben.

Fontos, hogy a termék új, sértetlen, értékesítésre alkalmas állapotban érkezzen vissza hozzánk. Értékcsökkenés esetén csak a vételár egy részét tudjuk visszautalni. 

Fényfüzérek esetében a kipróbálás azt jelenti, hogy a dobozból kivéve kipróbáljuk, és ha nem tetszik visszacsomagoljuk. Fenyőfára feltekerve vagy ablakban, kültéren rögzítve, több napi használat után már nem tudjuk eredeti áron visszavenni.

Fényfüzér vásárlása előtt az alábbiakat érdemes átgondolni:

 • Milyen méretű a karácsonyfám?
 • Állandó fényű vagy programozható fényfüzért szeretnék?
 • Klasszikus színes legyen vagy valami különleges? Esetleg meleg fehér vagy hideg fehér?
Ha ezek megvannak, az nagyban megkönnyíti a keresést.

Ha túl kevés, akkor halvány lesz, ha túl sok, akkor giccses. Az arany középút a nyerő, és szebb összhatást érhetsz el, ha inkább különleges hatásokat keresel vagy többféle fényfüzért kombinálsz, mintha egyféléből raksz fel sokat a karácsonyfádra.

Egy közelítő ajánlás a Dekortrendtől (fenyőfa mérete/fényfüzér össz LED szám):

90 cm – 40 LED

120 cm – 80 LED

150 cm – 120 LED

180 cm – 180 LED

210 cm – 240 LED

240 cm – 360 LED

270 cm – 480 LED

300 cm – 600 LED

 1. Hurok: ez a fényfüzér egy nagy kör, amit kétféle képpen tekerhetünk fel a fára: úgy, mint egy hajgumit, többször átfordítva vagy duplán összefogva egyenes fényfüzérként csigavonalban.
 2. String: az egyenes fényfüzéreknek van egy eleje (dugvilla) és egy vége. Ezt általában spirálban tekerjük fel a fára, akár több körben.
 3. Jégcsapfüzér: ablakba, eresz alá, boltív alá való fényfüzér, aminek egy központi vezetékéről jégcsapszerűen lógnak le a LED-eket tartó kis füzérei.
 4. Fényfüggöny: olyan füzérek, amikből sok egyforma hosszúságú van egymás mellett és függönyként terítik be a felületet, ajtót, ablakot.
 5. Dekor fények: általában rövid, elemes füzérek, amik asztalra, könyvespolcra valók.
 6. Toldható füzérek: azok a fényfüzérek, amikből többet is egymásba lehet toldani, így egyetlen konnektorról (betápról) kivilágítható velük egy épület, kert vagy terasz.

A Dekortrend Kontakt LED toldható világításai lehetővé teszik, hogy kevés betápról, a fényfüzéreket egy másba toldva feldíszítsük az egész házunkat. Egyes típusokból akár 100 méter is összetoldható.

Mérjük le a fényfüzér helyét, és a kezdőpont távolságát a konnektortól. Találjuk ki milyen fényfüzérekre és fényfüggönyökre lesz szükség. Szükség van-e toldókábelre vagy kábel elosztóra? Megoldható-e az egész dekor áramellátása egy konnektorról vagy többre lesz szükség?

Ha minden megvan, akkor válogasd össze a szükséges fényfüzéreket, fényfüggönyöket, és indulhat a díszítés. A Dekortrend Kontakt LED toldható fényfüzér családja vastag, időjárás álló kábellel készül, IP44-es szigeteléssel, így nyugodtan kint lehet egész télen.

Dekortrend Kontakt LED toldható fényfüzérekkel és fényhálóval. Ez a fényfüzér család lehetővé teszi, hogy egy konnektorról 50-100 méternyi fényt is elláss árammal. Lehetőség van továbbá többféle terméket is egymásba kapcsolni. Bokrokon és korláton a háló mutat jól, fákon és oszlopokon pedig az egyenes fényfüzér.

A szigeteltségük szintjét az IP szám adja meg, ami rajta van a csomagoláson. A 44-es kültérre alkalmas fényfüzért jelent, a 20-as csak beltéren használható világítást.

Emellett található még a dobozokon egy házikó ikon is, ami befelé mutató nyíl esetén beltért jelent, kifelé mutató nyíl esetén külteret. Az új szabályozás szerint a házikó ikon önmagában azt jelenti ,hogy a termék csak beltéren használható. A házikó ikon hiánya pedig azt, hogy a termék kültéri használatra alkalmas. Az erre vonatkozó jelölés évjáratonként és gyártónként eltérő lehet. 

Értelem szerűen a kültéri füzérek használhatók beltéren, de megeshet hogy a vastag, gumiborítású kábel egy fán jól mutat, de a szobában túlzás lesz.

Meleg fehér: a legnépszerűbb fényfüzér szín. Kellemes, napos, barátságos, fehér szín.

Hideg fehér: vagy más néven hófehér, egy tisztább fehér színt takar, ami hűvösebb, enyhén kékes hatású.

Borostyán fehér: sárgás fehér, meleg szín.

Multi: olyan fényfüzér, amin minden LED más színű, de egy LED csak egy színű tud lenni. Egyes füzéreknél több LED van egy pontban, így képes több színt megjeleníteni.

RGB: olyan fényfüzér, aminek LED-jei bármilyen színt képesek megjeleníteni.

RGBW: olyan RGB fényfüzér, amin külön fehér színt is képes felvenni.

Napszínes: meleg fehér, borostyán fehér és piros színekből álló fényfüzér. Kellemes, meleg fénye van, mint a napsugárnak.

Ezen kívül még létezik kék és piros színű LED-es fényfüzér is a DekorTrend kínálatában. Valamint a fentiek kombinációi, például hideg fehér és meleg fehér kevert színű fényfüzér (Jing-Jang, Mandala, Ezeregyéjszaka) vagy a meleg fehér és a multit váltogató Színváltó fényfüzér.

Az iSparkle és a Twinkly fényfüzérek színe és programja telefonos applikáción keresztül vezérelhető.

© 2022 Dekortrend by Aqualing Kft.